Glitterende Gems voor Mew Ichigo

Hallo allemaal,

Met dit blog wil ik uitleggen en laten zien hoe ik met UV resin de leuke en glitterende gems heb gemaakt, in dit geval specifiek voor mijn Mew Ichigo kostuum.
Maar uiteraard toe te passen op wat je maar wil!

Voor dit kostuum had ik 3 verschillende maten hartjes nodig. Ik ben begonnen met het opmeten hoe groot elke vorm moest zijn, en vervolgens deze getekend op een ondergrond.

De vorm heb ik er hierna met Monster Clay bovenop de tekening geboetseerd. Je kunt de vorm voor je gems in principe van allerlei materialen maken, zolang je er later maar een mal van kan gieten.

Toen ik tevreden was met de vormen heb ik er muurtjes omheen gemaakt van restjes foam, zorg dat je dit wel goed lekdicht maakt zodat straks je afgiet materiaal er niet uit stroomt!

Idealiter had ik de mal uit siliconen gemaakt maar dit had ik op het moment niet bij de hand, dus heb ik Alginaat gebruikt (afdrukmateriaal wat meestal voor life casts wordt gebruikt).

Dit werkt zeker voor eenmalige gebruik of als  noodoplossing. Maar let op de mal zal niet heel vaak te gebruiken zijn want na een dag of 2 droogt Alginaat erg uit. Dus als je een stevige mal wil of een mal wil die je vaker gaat gebruiken dan raad ik dit wel af. Maak dan gebruik van een giet of boetseer siliconen.

Nu kon ik van start met het gieten van de gems!

Mijn doel was om het zo te laten lijken alsof het icoontje in het midden van de gem zweeft, en de glitters door de hele diepte van de gem te zien zijn. Ik heb dit gedaan door de het op te bouwen met meerdere laagjes. In de eerste paar laagjes mixte ik steeds een beetje glitters en kleine vlokjes goud mee, en liet het resin per laagje met de UV-lamp uitharden.

Nadat de de mal vol was liet ik alles extra goed met de UVlamp uitharden en pas  daarna heb ik de gem uit de mal gehaald. Omdat ik hem extra glimmend en doorzichtig wilde hebben heb ik op dit punt de gem opgeschuurd met een super fijne korrel schuurpapier, en vervolgens een laagje High gloss lak aan de buitenkant aangebracht.

Dit is zeker niet altijd nodig, maar ik dit geval voegde het zeker wat extra’s toe.

Als laatste heb ik de achterkant van de gem gekleurd met Fingerwax  Sugar pink van Cadence.

Met restjes Worbla heb ik er een randje langs gemaakt en deze goud geverfd. Nu zijn de gems klaar om te gebruiken!

Ik heb dezelfde technieken voor een ander kostuum ook toegepast, maar dan met een donker pigment er doorheen, zo krijg je weer een compleet ander effect.

Bedankt voor het lezen en hopelijk komt het van pas!
Veel craftplezier, x Lizzy

Alle eventuele weblinks verwijzen direct door naar de webwinkel van Foamtastic Crafts.

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts