Hallo allemaal,

Wat leuk dat jullie weer een kijkje nemen op ons blog. Deze keer een bijdrage van mij, Monique, met een voor mij bijzondere lay-out. Vandaag is het namelijk Moederdag en ik mag me gelukkig prijzen dat ik nu ruim 10 / bijna 11 maanden moeder ben. Voor mij is dit dus mijn eerste Moederdag en daar ga ik volop van genieten, maar niet voordat ik jullie mijn lay-out heb laten zien:

Ik moest natuurlijk een mooie foto van mezelf met mijn dochter gaan scrappen en ik bedacht me dat ik hiervoor eigenlijk altijd een wit vel gebruik. Deze keer wilde ik mezelf uitdagen en ging ik aan de slag met kraft papier. Het leuke van kraft papier is dat Distress oxide hier heel mooi op uitkomen (deze bevatten andere pigmenten dan ‘normale’ Distress inkten die daardoor bijna wegvallen op een donkerdere achtergrond). Dus ik zocht voor mezelf wat leuks uit waar ik mee ging werken. Uiteindelijk heb ik alleen een van de nieuwere kleuren Distress Oxide (kitsch flamingo) gebruikt en niet de andere tinten roze die ik had gepakt.

 

Zoals ik al zei; ik daagde mezelf uit door een andere achtergrond te pakken als basis en soms zorgt dit in mijn hoofd voor een soort kortsluiting; ik weet dan niet precies wat ik wil doen. Ik ga dan op pinterest kijken om wat ideeën op te doen (wist je dat wij van de Foamtastische Huiskamer ook een pinterest account hebben, check die hier).

Zodoende kwam ik op het idee om het papier van ZoJu design in stroken te snijden en deze te gebruiken in mijn achtergrond. Ik leg de stroken met de foto neer om zo een beetje een idee te krijgen waar ik alles wil hebben. Overigens koos ik het papier door te kijken naar de kleuren in de foto. Ik koos het papier wat ik daar mooi bij vond passen qua tint. Daarna kon ik beginnen. Als eerste begon ik met het aanbrengen van de distress oxide (gewoon rechtstreeks op het papier) om de achtergrond minder kaal te maken. De oxide komt er mooi naar voren hier op dit kraft papier.

Daarna heb ik structuurpasta gemengd met diezelfde distress oxide (ik ‘stempel’ hiervoor de kleur direct op mijn kraftsheet en met dit met een beetje structuurpasta). Deze breng ik door dit sjabloon van Pronty aan. De pasta die ik over heb, breng ik her en der gewoon met een spatel aan. Daarna stempel ik licht op de achtergrond met een Crealies stempel. Ik druk de stempel eerst af op het gedeelte waar de foto komt en daarna stempel ik waar ik de stempel wil hebben. Hierdoor gaat het harde zwarte eraf en blijft er een mooie kleur zwart over. Te hard zwart vind ik in dit geval niet leuk (ik wil het immers als achtergrond hebben.

Daarna is het tijd om het designpapier op te plakken. De stroken had ik al gesneden. Ik heb ook wat zwarte en witte stroken gesneden om ertussen te plakken. Die witte stroken heb ik wel bewerkt met wat spetters Distress oxide (wederom dezelfde kleur). Nadat ik de stroken had opgeplakt, voegde ik nog wat zwarte en roze spetters toe en vervolgens heb ik de foto op foamtape gezet en ook opgeplakt, expres wat schuin om het speels te houden. Tot slot heb ik de lay-out aangevuld met uitgeknipte figuren uit dezelfde lijn van ZoJu design. 
Ik heb gekozen voor bloemen, omdat ik die overal wel bij vind passen. 
Een leuk label met een datum erop (ik probeer altijd de datum van de foto erbij te zetten, gewoon zodat ik weet wanneer die gemaakt is) en de lay-out is klaar.

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben en ga nu verder genieten van mijn eerste Moederdag 😉 

Fijne dag allemaal.

Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts