Bij een gezellige borrel, een gezellig etentje, in een zonnetje op het terras,
lekker in de achtertuin of gewoon na een lange dag op de bank….
Een lekker biertje! Ik hou er wel van πŸ˜‹

Maar dat hoef jij niet te doen hoor! Want om hem zelf te tekenen, is dit gelukkig niet nodig 😊.

Het tekenen zelf vergt wel wat oefening, ik ben hier ook (nog steeds) niet in 2 tellen mee klaar. Maar ik zal proberen te beschrijven hoe ik dit gedaan heb.

Neem vooral je tijd….. Ik heb goed gekeken naar de foto van het glas wat ik (in dit geval) moest tekenen. 

Met mijn witte potloodje van Faber Castell schetste ik eerst heel licht de contouren op het bord. Ik werk heel graag op krijtborden, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Hierna heb ik mijn favoriete stiften erbij gepakt. Ik ben er werkelijk dol op, mijn stiften van Uni Posca! In dit geval niet de krijtstiften (Uni chalk), maar de verfstiften (Uni Posca). Te gebruiken op zΓ³veel diverse materialen, maar ik maak dus heel graag krijtborden.
Ik ben met een witte 3M de contouren heel licht gaan overtrekken, niet te netjes, heel los of zoals ik het noem slordig. Daarna heb ik met de witte 8K (die heeft een beitelpunt) het glas een keer ingekleurd… Niet te netjes ook hoor, het hoeft niet perfect langs de randen!

Daarna ben ik een beetje gaan experimenteren met de volgende kleuren, zie foto. Op deze foto staan alle door mij gebruikte Posca stiften; in de webshop vind je deze ook terug!Ik ben kleur gaan toevoegen, niet te grote vlakken in 1 keer, want anders droogt het snel op en als je er dan nog een keer overheen wilt, haal je het juist weg. Wanneer het nog nat is, kun je de verf met je vinger uitvegen. Door dit te doen, kun je een groter vlak vullen of kleuren in elkaar laten overlopen, zoals ik ook heb gedaan in het bierglas. Ook kun je door uit te vegen de kleuren vervagen.
Ik ben begonnen met de schuimkraag, dus nog eens met wit aan de bovenkant en dit naar rechts uitgeveegd, waardoor de rechterkant wat lichter is en een soort schaduw geeft. Daaronder met geel overal, daarna naar beide de buitenkanten toe met oranje en bruin eroverheen. Dit klinkt vrij simpel maar het is een beetje uitproberen, vegen, enz.

Als je tevreden bent met de kleuren kun je met de 1MR in diverse kleuren wat details gaan aanbrengen, zoals ik hier ook gedaan heb. Soms doe ik juist eerst details met een donkerde kleur en ga er met een lichtere overheen, zodat je het er nog doorheen ziet. En met de witte 8K heb ik de randen gedaan en deze ook weer voorzichtig uitgeveegd.
Het is vooral goed kijken… En wees niet te streng voor jezelf! Het hoeft niet allemaal heel precies en perfect… Vaak zit je er met je neus bovenop, maar zodra je er even afstand van neemt, ziet het er echt heel gaaf uit!!  Geloof mij, ik spreek uit ervaring… πŸ˜‰πŸ˜‰

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts