Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met een blogpost voor jullie. Als jullie me al wat langer kennen, dan weet je dat ik gek ben op het maken van albumpjes. Als ik een dagje weg ben, of op vakantie of waar dan ook, dan maak ik graag foto’s. Die foto’s verdienen natuurlijk een leuk plekje (en daarmee bedoel ik niet in een mapje op je telefoon). Naast fotoalbums (die ik digitaal maak), vind ik het ook leuk om lay outs te maken en soms ook project life pagina’s. Maar sommige foto’s zijn weer erg leuk om in een mini album te verwerken. Zo waren we op vakantie (vlakbij de Veluwe) bij een vlinder- en subtropische tuin geweest. Een leuk, klein parkje, waar van alles te zien was. De bloemen waren prachtig en iedere bloem die ik kon vinden, fotografeerde ik. Zo had ik uiteindelijk 17 bloemen op de foto gezet. Deze heb ik uitgeprint op 7,5 bij 10 cm zodat ik ze leuk in een mini album zou kunnen verwerken.

De foto’s waren er dus…. maar het minialbum nog niet. Een tijd geleden kocht ik een crafty kit van Dutch Doobadoo. Ik had op facebook al gezien dat iemand hier een leuk album mee had gemaakt en dit had ingebonden met de cinch. Leuk apparaat, alleen niet in mijn bezit. Wat ik wel had waren leuke arc discs en een pons hiervoor. Je kunt ook deze pons ervoor gebruiken. En dus ging ik aan de slag. Eerste maakte ik een boekje met het papier wat in de kit zat. Heel leuk, maar het paste weer niet bij de foto’s die ik wilde verwerken, dus maakte ik er nog een, maar dan met ander papier.

Ik pakte eerst kraft papier en sneed 10 stukken van 10 bij 15 cm. De hoeken rondde ik af met een pons. Bij twee rondde ik alle 4 de hoeken af (dit werden de voor- en achterkant van het boekje) en de anders 8 pagina’s rondde ik aan 1 kant af. Op de andere kant tekende ik de leuke randjes die op het sjabloon staan die in de crafty kit zat. Daarna knipte ik dit uit. Vervolgens zocht ik dus leuk designpapier en kwam uit bij een oud blok van Scrapberry’s, designpapier van noor design en een mini creative pad van Piatek. Ik sneed 20 stukken van 14,5 bij 9,5 cm. Daarvan werden er 4 voor de kaft en de rest bewerkte ik weer met het sjabloon uit de crafty kit zodat ze een leuke rand hadden. 

Nu vind ik alleen het grote nadeel van dit soort sjablonen (die je dus zelf uit moet knippen), dat dit nooit mooi op elkaar valt (waarschijnlijk omdat ik niet mooi kan knippen, 😉 haha). Maar wat ik dan doe, is het volgende: ik bewerk de randjes met inkt of met een Distress tool. In dit geval heb ik beide gedaan! Eerst de lijntjes die je nog ziet uitgummen natuurlijk, daarna de Distress tool en tot slot een leuk kleur inkt op de randjes. De kaft heb ik niet met de Distress tool bewerkt, die heb ik alleen bewerkt met wat inkt. Nadat ik alle randjes had bewerkt, plakte ik de designpapieren op de pagina’s.

 


Daarna haalde ik alle pagina’s (en de kaft natuurlijk) door mijn pons.
Tot slot de discs er nog in en klaar is de basis van het album!

Toen ik dit klaar had, bedacht ik me dat ik nog mooie transparante vellen van 13@rts heb. Ik besloot om er 1 te versnijden (zonde! Nee toch niet, het ligt al 2 jaar in de kast, lekker gebruiken nu 😉 hihi). Ik sneed hier dus een pagina van 10 bij 15 cm van. Het mooie van een album met ARC discs: je kan makkelijk een pagina toevoegen! En dat is dus ook wat ik deed.
 
Nu kan het volgende leuke stuk beginnen: de pagina’s bewerken en voorzien van foto’s. 
Het is nog lang niet klaar, maar hierbij een pagina die al klaar is:

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben.
Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts