Hallo allemaal,

Ik mocht de nieuwe  waterverf van gansai tambi uitproberen: Gem colors. Het pallet bestaat uit 6 kleuren: gem red, gem pink, yellow gold, gem green, gem blue en gem violet. Een super mooi pallet om te zien. Maar hoe zou het eruit zien op papier? Ik heb alle kleuren aangebracht op wit aquarelpapier. Ik merkte dat, wanneer ik meer water gebruikte, de kleur wat transparant werd, maar wel met een mooie glinstering erin. 

Ik kreeg ook zwart aquarelpapier om de kleuren mee te testen. Toen ik de kleur hierop aanbracht, viel ik zowat van mijn stoel van verbazing! Mensen lief, wat veel pigment heeft deze waterverf en wat een mooie schittering. Op deze foto is dat natuurlijk heel moeilijk te zien en het doet bijna afbreuk aan de prachtige kleur die het eigenlijk is.

Conclusie: zwart aquarelpapier met de gem colors van gansai tambi is een match made in heaven. Ik besloot om een leuke kaart te maken waar de kleuren van af konden spatten. Ik gebruikte een oudere stempel van Art by Marlene en stempelde deze met behulp van Versamark en witte embossingpoeder. Na het verhitten neemt de embossingpoeder geen water meer op en daardoor gaat het inkleuren van een stempel dan vrij makkelijk. Ik gebruikte de volgende kleuren: yellow gold (voor het midden en een rand om de blaadjes), gem pink en gem violet voor de blaadjes en gem green voor de buitenste rand.

 

Hierna sneed ik de kaart smaller en knipte de bloem een stukje uit (de bloem lijkt dus breder te vallen dan het zwarte papier). De bevestigde ik met foamtape op een dubbele kaart van Raadhui         (ideaal zo’n basiskaart!). Ik gebruikte een stempel van Studio Light met witte embossingpoeder. Deze knipte ik uit (fussy cut) en matte ik op wit papier. Ook die knipte ik weer uit en met wat dikker foamtape plakte ik dit op de kaart.

  


En toen was mijn kaart klaar! De glinstering van de waterverf is moeilijk op een foto te krijgen,
maar geloof me: die is er super mooi.

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben, graag tot een volgende keer.

Groetjes, Creaniek

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts