Heey lieve lezers van dit blog,

Vandaag is het weer mijn beurt om jullie te mogen inspireren met wat leuks. Ik ben trotse eigenaar van een mooie set Faber Castell Albrecht Durer potloden en ik gebruik ze echt veelste weinig! Tijd om deze uit de kast te halen en er wat leuks mee te tekenen. 

Op Instagram zag ik een hele mooie quote – you’re a gem – die me deed inspireren en ik ook meteen wist wat ik wilde maken met deze mooie aquarel potloden. Tijd om aan de slag te gaan! Alle gebruikte materialen zal ik onderaan de blog vermelden.

Het eerste wat mij te binnen schoot bij dit woord was een diamant, deze heb ik nog nooit getekend. Met een potlood en liniaal ben ik aan de slag gegaan om deze te tekenen. De Elektrische gum is trouwens echt ideaal om kleine stukjes weg te gummen. De tekst die heb ik alvast meegetekend zodat ik die straks kan overtrekken.

Daarna ben ik even tussen mijn set potloden gaan kijken welke kleuren ik wilde gebruiken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor 6 verschillende kleuren die ik mooi bij elkaar vond passen. Ik gebruikte per stukje 2 verschillende potloden en kleur deze beide voor de helft in zodat ik de kleuren straks wat meer naar elkaar toe kan brengen, en wat lichtere stukjes overhoudt.

Het midden laat ik expres eventjes wit want deze wil ik pas inkleuren nadat ik de quote heb getekend. Daarom ga ik eerst aan de slag met me water brush en maak ik de gekleurde stukjes nat en trek ik zo de 2 kleuren naar elkaar toe.

Met een watervaste fineliner trek ik de quote over, laat het eventjes drogen want anders heb je alsnog kans dat je wat zwarte inkt mee vlekt. Het leuke van deze potloden is dat je ook met je water brush pigment kan opnemen van het kleurpotlood zelf. Dit doe ik dan ook voor het middenstuk, zodat elk kleurtje daar gebruikt wordt.

Zoals je ziet heb ik me lijnen niet uitgegumd van te voren zodat je ze makkelijk kan overtrekken, dat besluit ik te doen met een witte Posca marker, en als finishing touch gebruik ik nog wat shimmer met een glittermarker.

Het maken van deze tekening vond ik heerlijk ontspannend! Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb gegeven om ook aan de slag te gaan met aquarelpotloden.

Gebruikte materialen:

161 Phatalogroen
163 Emeraldgreen
152 Phataloblauw
140 Ultramarijn
133 Magenta
152 Midden Pathaloblauw
Tot de volgende blog!
Liefs, Stephanie

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts