Hallo allemaal,


Deze keer ben ik weer bij jullie met een leuk mini album. Ik had nog ijslolly stokjes liggen en bedacht me dat dit natuurlijk een leuke kaft kan zijn voor een mini album. Op internet zocht ik naar wat ideeën en inspiratie en van daaruit heb ik dit album gemaakt. Ik neem jullie mee in het proces:

Ik ben begonnen met het maken van de kaft. Ik gebruikte 12 van deze ijslollystokjes en legde deze naast elkaar. Vervolgens plakte ik een stuk chipboard op deze stokjes zodat ze bij elkaar bleven. 

Daarna plakte ik op de andere kant nog 3 stokjes zodat ik een beetje het idee van een houten deur kreeg.
Dit herhaalde ik voor een tweede kaft zodat ik een voor- en achterkant heb voor mijn album. 
De kaft heeft nu een afmeting van ongeveer 11,5 bij 11,5 cm. De kaften zette ik in de gesso zodat ik deze later met distress ink kon bewerken (ik koos voor de kleur ‘evergreen bough‘).


Hierna ben ik de binnenkant gaan maken. Hiervoor gebruikte in een oudere lijn van echo park 

‘summer dreams’. Ik sneed 4 stukken van 10 x 20 cm. Deze vouwde ik allemaal dubbel. 
Dit worden de pagina’s van het boekje en deze kan ik dus open klappen. Ik sneed ook 5 stukken van 10 x 2 cm. Dit wordt de ‘binding’/ verbinding van de pagina’s. Hiermee maak ik de pagina’s dus aan elkaar. Ik vouwde deze doormidden waardoor er een soort ‘v-tjes’ ontstaan. Ik bewerkte ook alle pagina’s met dezelfde kleur distress inkt; ‘evergreen bough’. Daarna plakte ik alle pagina’s aan elkaar. Ik zorgde ervoor dat de pagina’s op verschillende manieren open gevouwen konden worden; dus de eerste pagina opent in het midden, de andere naar links, vervolgens naar boven en dan naar rechts. 
Hierdoor krijg je een afwisselend album.

                  

Toen ben ik alle pagina’s gaan bewerken met designpapier en stickers. Ik gebruikte hierbij eigenlijk alleen een paar ponzen en een snijapparaat. Ik gebruikte Schut papier 120 grams om fotomatten te maken. Deze hebben een afmeting van 2 1/4 inch bij 3 1/4 inch. Hierop kan ik mooi foto’s plakken die ik met mijn sprocket printer print. Deze foto’s hebben dan een afmeting van 2 bij 3 inch en hebben dan dus een mooi wit randje om de foto heen. Ik heb bewust gekozen om dit album nu al te maken, zodat ik tijdens onze vakantie het alleen maar hoef te vullen met foto’s. 

Ik heb soms ook stickers over de fotomat heen geplakt. Ik zorg er wel voor dat ik er nog een foto onder kan plakken (ik plakte dan deels een stuk papier op de achterkant van de sticker zodat je er nog iets onder kan steken).

Hierbij een aantal pagina’s:


Tot slot heb ik dus het boekje vastgemaakt aan de kaften. Ik gebruikte hier weer de ‘v-tjes’ 

voor en een stuk designpapier van 10 x 3 cm die ik tussen de 2 kaften plakte.
Dit werd de rug van het boekje. Tot slot heb ik de kaft versierd met visnet, wood veneer,
Distress mica flakes en een titel. 
Dit is het resultaat:
      
Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben en graag tot een volgende keer!

Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts