Hallo allemaal,

Heb je dat wel eens? Dat je iets hebt gekocht, het zonde vind om te gebruiken en het dus maar in de kast laat liggen? Nou dat had ik dus met de acetate vellen (transparante sheets) van 13@rts. 
Ooit, ik denk al wel 2 jaar geleden, gekocht met het idee dat ik er een leuke lay-out met foto mee ging maken. Omdat ik mijn idee ook al had, kocht ik gelijk zo’n borduurring waar ik de acetate dan aan vast zou maken…
Je raadt het al: die spullen liggen, 2 jaar later, nog steeds in de kast. Zonde! 
En daarom ging ik voor jullie aan de slag. Ik heb dus een transparante sheet van 13@rts en een borduurring als uitgangspunt genomen. Ik had nog wat kleine foto’s van de geboorte en eerste dagen van mijn dochter (helaas in het ziekenhuis, maar nu gaat alles goed!) die ik er wel op wilde bewerken. Daarnaast had ik een vel Designpapier van 13@rts en chipboard van 13@rts en SnipArt klaar gelegd. Daar ging ik het mee doen! Uiteindelijk heb ik nog wat kraft papier gebruikt (en natuurlijk mijn geliefde Distress oxides, maar dat is gewoon basismateriaal voor mij 😉 haha). 
Ik begon met het overtrekken van de ring op het acetate vel. Ik gebruikte hiervoor een Posca omdat die goed blijft zitten op gladde oppervlakten. Daarna knipte ik dit uit en legde het onder de borduurring.
Ik vond het wel een leuk idee om de bloemen die je op de acetate ziet een kleur te geven. Nu kun je geen inkt aanbrengen op het vel (dit veeg je er zo weer vanaf), maar als je het combineert met gesso (ofwel: de gesso kleur geeft met de inkt) dan lukt dit wel! 
Ik verfde er dus vrolijk op los en besloot naast de bloemen ook wat rondjes kleur te geven. 
Ik vond het er al leuk uit zien. Voor de zekerheid heb ik dit een nacht laten drogen (omdat de acetate glad is, is de droogtijd van de gesso ook wat langer).
Daarna (de dag erna dus 😉 ) ben ik begonnen met alle elementen die ik toe wilde voegen, op mijn vel te leggen en zo te kijken hoe ik dit vond. Zo lang het nog los ligt, kan ik nog lekker schuiven en dingen aanpassen. Ik besloot toen om het chipboard te kleuren met Distress oxide. 
Ik gebruikte hiervoor dezelfde kleur als die ik voor de rondjes heb gebruikt, zo komt alles een beetje overeen. Overigens heb ik de kleuren oxides ook gekozen naar aanleiding van mijn vel designpapier (hier kwam wat roze / groen/blauw in voor). 
Vervolgens ging ik alles opplakken (eerst op de acetate en later plakte ik de acetate pas aan de borduurring vast). Omdat de blaadjes (chipboard) onder de foto steken, moest ik die wat omhoog brengen. Ik gebruikte hier hetzelfde chipboard voor. Ik knipte simpelweg stukken uit de ‘houder’ van de elementen. Zoals je op de foto kunt zien:
Hierdoor kwam de foto op dezelfde hoogte als de rest van de elementen en kon dit er dus makkelijk op. Ik besloot om nog 1 bloem uit acetate te knippen (ik had gelukkig nog een stuk over van dit mooie vel) en deze verfde ik ook weer met op kleur gebrachte gesso. Dit plakte ik vervolgens OP de borduurring, het vel acetate plakte ik ONDER de borduurring. Hierdoor komt er echt diepte in. Omdat ik de acetate zo mooi vind, besloot ik er verder niets aan te doen en het zo te laten. Ik ben echt heel blij met het eindresultaat.
  

Met een touwtje eraan kan ik hem ook mooi ophangen aan de muur!
Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben!
Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts