Mijn eerste blog hier… Hartstikke leuk natuurlijk dat ik mijn creativiteit met jullie delen mag! 

Ik ben voor jullie aan de slag gegaan met de Tombow Brushpennen. 

Heerlijke pennen waarmee je heel fijn kunt Brushletteren en blenden! 
En die twee dingen heb ik dan ook gedaan.


Ik neem jullie een klein beetje mee in hoe ik te werk gegaan ben en natuurlijk ook laat ik jullie het eindresultaat zien.


Allereerst heb ik nagedacht over wat ik wilde gaan Brushletteren en toen ik bedacht had wat én hoe ik dat wilde gaan doen, heb ik eerst met een lichtgrijze Tombow (N89) het belangrijkste woord opgezet op mijn 300 gram aquarelpapier (ik heb het van WaterArt gebruikt, werkt prima én leuk betaalbaar, niet geheel onbelangrijk vind ikzelf ;-).)
De lichte kleur grijs valt vanzelf weg als je er later overheen gaat met andere kleuren en gaat blenden.


Daarna heb ik kleuren uitgezocht waarmee ik ‘makkelijk’ kan blenden. Ik heb voor 2 blauwtinten gekozen, dit omdat deze mooi samengaan en ik niet ál te gek hoef te doen om het mooi in elkaar te laten overlopen. Ik heb daarbij steeds eerst de letter met de lichtste kleur opgezet en heb daarna met de donkerdere kleur een lijntje gemaakt aan de linkerkant van de letter. 

Dit ben ik met een Waterbrush (van Nuvo) gaan blenden met zo min mogelijk water, omdat het anders té nat wordt en daardoor niet mooi in elkaar overloopt.
En ook omdat je snel buiten je lijntjes gaat en waarna het niet mooi opdroogt.

Bij elke letter ben ik hetzelfde te werk gegaan. Soms heb ik nog even een extra stukje van de donkere tint erbij gezet als het goed droog was, omdat het blenden niet helemaal naar mijn zin was. 

Toen het woord goed was, ben ik met een zwarte Tombow Fudenosuke de kleine tekst erboven gaan zetten én de schaduw gaan maken; een dikke schaduwlijn aan de rechterkant van de neergaande lijnen en een dun lijntje aan de opgaande lijnen. 
Uiteraard ben ik (zoals zo vaak haha) met mijn linkerhand waarmee ik schrijf over een nog niet opgedroogd stukje tekst gegaan, waardoor hij niet helemaal is geworden zoals ik dacht, 
maar ach, ook dat hoort erbij….

Zie hier…. het eindresultaat 
De door mij gebruikte Tombows ABT Dual zijn: nr. 401 en 403.

Met creatieve groet,

Andrea


Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts