… of toch wel?

Hallo Creatievelingen! 

Het is de maand van de Liefde. 
Met dit fotolijstje gaat je hart toch sneller kloppen, of niet? 
Ik ga laten zien hoe ik deze gemaakt heb.

Allereerst moet je natuurlijk een fotolijstje hebben en harten van piepschuim. Ik heb de maten 6cm en 8cm genomen. Ik heb een Stans gebruikt om van karton tandwieltjes te stansen. 
Dan nog wat softboard tandwieltjes en radartjes en je komt al een heel eind.

Ik heb de harten gesneden, zodat ze mooi op het lijstje passen. Het grote hart heb ik eerst helemaal doormidden gesneden daarna met aftekenen en passen stukjes weggesnede. Het kleine hart alleen daar waar nodig. Als je dit zelf gaat doen, doe dit dan alsjeblieft op een oude krant. Piepschuim heeft de eigenschap om lekker te verkruimelen en het is bovendien megastatisch. Een krant zal niet het hele probleem oplossen, maar je kan het in ieder geval voorzichtig dichtvouwen en weggooien.

Als de harten zijn vastgeplakt (en droog!) zet ik het in de zwarte gesso. Daarna ga ik spelen met de tandwieltjes. Het is een beetje schuiven en meten, stukjes eraf halen om het beter passend te krijgen en voor bovenop heb ik een werkje gemaakt met halve tandwielen, aan elkaar gezet met 3D foampads om een mooie afstand te krijgen tussen de tandwielen.

Nu komt er weer een werkje waar je een oude krant onder moet leggen. Ik ga het fotolijstje “roestig oud” maken met Powertex Rusty Powder en Powertex Universal Medium Ivoor. Ik gebruik hiervoor een oud bakje van bijv roomkaas. Een dekseltje van een glazen pot kan ook heel goed. Alles met een randje en wat naderhand zonder nadenken weggegooid kan worden. Dat geldt ook voor de kwast waarmee je dit powertexmengsel op gaat brengen. Ik smeer een aantal stukjes in en daarna spray ik er een 50/50 azijn/water op. Nu gaat het oxideren. Daar waar veel rusty powder zit, zal het donkerder worden.

  

Ik plak wat kunststof roosjes op nog lege plekken, want ook hier geldt: 
Tegenover een groot opgevuld stuk, moet een kleintje voor het evenwicht.

Verder maak ik de te grijze stukken bruin met Distress paste (ground espresso) van Cadence en het werk kan hier en daar nog wat extra relief gebruiken. Dit doe ik met Cadence Vintage Legend Gesso (Amber)

Als de gesso nog nat is, strooi ik er nog wat Lucious Pigment Powder van Indigoblu (Steampunk Lilac)  over met met een absoluut droog penseel op de manier zoals je spetters maakt: penseel voorzichtig in de poeder dippen en dan boven je werk eraf tappen met je vinger of een voorwerp op het penseel.

Aan de rechterkant wil ik een kettinkje hangen met wat bedeltjes. Nu had ik nog een bronskleurig kettinkje waar ook nog ronde “bedeltjes” aan hangen. Die gebruik ik als start.

 Verder heb ik witte veertjes en hartjes. Die zijn allebei niet in de juiste kleur, dus die ga ik op kleur brengen. De witte veertjes behandel ik met Distress Ink Victorian Velvet en Gathered Twigs van Tim Holtz, het hartje verf ik met Cadence Dora Hybride metallic verf (Antiek Roze). Na het drogen bevestig ik de bedeltjes aan het kettinkje, drapeer het mooi op het lijstje en lijm het vast.

Dan nog wat laatste afwerkingen: Rondom de roosjes plak ik nog wat 3D ballsIk heb zelf die van Cadence, maar Powertex is even goed.

Na het drogen dip ik ze even aan met de Distress paste. De roosjes, de 3d balletjes en zo nog wat saaie plekken krijgen een heel klein beetje “glans” van Cadence Gilding Metallic acrylverf (Majestic Gold) en ik lijm zo hier en daar een goud en bruin pailletje voor the finishing touch.

Tijd voor de foto. Het leukste is natuurlijk als je je eigen foto er in doet. Let dan wel op dat je hoofdpersoon of -onderwerp een beetje aan de rechterkant zit, anders raakt het ondergesneeuwd door de bombastische roestpartij. 

Mijn foto is gemaakt door Alex Iby, gevonden op Unsplash, een rechten vrije foto website.
Met Liefde gemaakt. 


Volgende maand iets met de lente?


Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts