Hallo allemaal,

Deze keer ben ik bij jullie met een leuk kaartje dat ik in opdracht maakte. 

Er werd mij gevraagd of ik een verjaardagskaart voor iemand kon maken. Diegene kreeg als cadeau dat haar tuin opgeknapt werd en middels dat kaartje wilde ze dat kenbaar maken. Ik had dus een beetje een richting die ik op kon, maar vond het toch behoorlijk lastig. 
Nadat ik eenmaal een idee had, was het echter zo gemaakt!

Omdat ik wist dat ze een ‘nieuwe tuin’ cadeau kreeg, ben ik een gaan kijken welke spullen ik vond die hiermee te maken hadden. Ik kwam uit bij Sjabloon van Dutch Doobadoo en stansmallen van Sizzix

Ik wist ook dat ik wilde werken met Distress oxide en gewone inkten. Ik koos kleuren groen en rood/oranje/geel. Op de foto’s kun je zien welke kleuren ik gebruikte. Ik wilde een soort doorkijkje maken waarbij de blaadjes van de stansmallen voor een leuke achtergrond zouden zweven.
Ik startte met het maken van een designpapier. Hiervoor gebruikte ik verschillende kleuren groen op een stuk Schutpapier. Tussendoor droogde ik dit. Ik deed de inkt op mijn craftsheet, sprayde dit nat en drukte mijn papier erin. Naderhand deed ik dus ook gewone inkt hierop.

Mijn zelfgemaakte designpapier was klaar en daarom ging ik aan de slag met mijn achtergrond. Ik gebruikte ook hier weer schut papier en het sjabloon zette ik aan de achterkant vast met schilderstape.
Daarna bewerkte ik het sjabloon dus met oxide inkt, kleur voor kleur.
 

  

Toen was het tijd om de blaadjes te stansen. Ik sneed eerst het frame uit en van het rest papier 

stanste ik de blaadjes uit. Ook uit een stuk van 2 mm foam, sneed ik het frame 
(je kunt ook losse stroken gebruiken om rondom te plakken).
Daarna legde ik alles een beetje op elkaar om te kijken of ik blij was met hoe het eruit zag.
  

Daarna was het tijd om alles op te plakken. Ik plakte de losse stroken aan de buitenkant van mijn achtergrond. Daarna plakte ik de blaadjes op dit frame. De meeste blaadjes gaf ik ook nog 

foamblokjes, zodat ze niet direct op de achtergrond kwamen, maar echt zweefden. 
Toen ik tevreden was, plakte ik het kader wat ik uit de foam had gesneden hier overheen.
  

Ik vond het wel leuk om ook een stuk tekst, een felicitatie, erop te maken. Ik koos ervoor om een stempel van studio light te gebruiken op een stuk vellum.
Met een leuke rose embossingpoeder maakte ik de tekst. Wanneer je de embossingpoeder gaat verhitten, zorg je dat je heattool goed warm is en daarna richt je het pas op het vellum.
Het vellum zal altijd wel een beetje gaan bobbelen, maar op die manier voorkom je erg krom trekken. Deze strook plakte ik weer op het frame van foam en daarna plakte ik het frame van mijn zelfgemaakte designpapier op. Daarna plakte ik dit nog op een dubbele kaart en klaar was de kaart!

Ik ben blij met het resultaat en de ontvanger ook begreep ik 🙂 

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben.

Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts