Jarenlang heb ik verlekkerd zitten kijken naar prachtig gekleurde stempelafdrukjes die ik voorbij zag komen op Facebook, Youtube en Pinterest. En jarenlang heb ik het idee gehad dat dat niet voor mij was weggelegd… dat waren namelijk altijd afdrukjes die gekleurd waren met alcoholmarkers en die had ik niet en durfde ik niet aan te schaffen. 

Tot ik bij De Foamtastische Huiskamer een soort privé mini-workshopje kreeg van Monica, die me met haar Tombow ABT Pro Alcoholmarkers heeft laten kleuren en me zo heeft laten zien hoe deze markers “werken”. En eerlijk is eerlijk… ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik vind deze markers toch zo ontzettend fijn kleuren! 

Ik heb inmiddels best al een boel kleuren in mijn bezit. Het fijne van deze markers is dat wij ze ook per stuk verkopen. Zo kan ik steeds een paar nieuwe kleuren aanschaffen voor projectjes die ik in mijn hoofd heb zitten en zo spreid ik dus ook de kosten. Zo kan ik het thuis ook  verantwoorden 😁! 
Bij de markers heb ik het Tombow Bristol papier aangeschaft. Dat is een stevig glad papier dat heel goed gaat met alcoholmarkers. Ik heb inmiddels verschillende papiersoorten uitgeprobeerd, maar dit is toch echt met afstand de fijnste.

Waar je bij het kleuren met alcoholmarkers echt rekening mee moet houden is dat het doordrukt. Ook met dit papier voorkom je dat niet. Zoals je hier kunt zien, kun je aan de achterkant precies zien waar je kleurt. Wat dit papier echter niet doet, is die kleur doorlaten op je ondergrond. De achterkant geeft dus niet af. En het allerfijnste van dit papier is dat je steeds terug kunt gaan in hetzelfde gebied, om te kleuren. Gewoon om je kleuren mooier te blenden bijvoorbeeld, of je kleuren dieper te maken. Dat is ook wel het spannende aan kleuren met alcoholmarkers: je hebt steeds een moment dat je denkt: “Oh jee, nu heb ik het verpest, dit komt niet meer goed!”, maar als je maar blijft kleuren en blijft blenden, dan krijg je uiteindelijk prachtige resultaten.

En dit papier is bijna niet kapot te krijgen. Nog één dingetje om het papier op te hemelen: het is 250 grams papier, wat betekent dat je het ook heel goed kunt knippen. Als je stempelafdrukjes uitknipt, dan blijft het papier heel stevig en daardoor zijn je stempelafdrukjes heel goed op kaarten te gebruiken. 

       
Ohhhh jeee,  verpest?!
Nee hoor…
Dat uitknippen van die stempelafdrukjes heb ik ook op de kaart gedaan die ik vandaag laat zien.Ik ben begonnen met het maken van de ondergrond. Daarvoor heb ik Distress Oxide inkten gebruikt
(ik ben stiekem een beetje verliefd op mijn Oxides en vraag me af waarom ik ze niet eerder in mijn leven heb toegelaten!) op een enkele Raadhuis basiskaart
Toen ik tevreden was met de blending van de achtergrond heb ik een sterrenstecil gepakt en daarover met een Dylusions Shimmer Spray gespoten. Door het vocht uit die spray gaat de Distress Oxide werken. Het resultaat is geweldig!

Vervolgens ben ik mijn gekleurde stempelafdrukjes gaan uitknippen en plaatsen op de kaart. Ik heb de Space-lijn van Carla Creaties gebruikt, waarvan 3 mooie stempelsetjes beschikbaar zijn. Aangezien ik er niet helemaal uitkwam wat ik waar wilde plakken heb ik eerst de tekst uitgekozen die ik wilde gebruiken en die gestempeld. Omdat ik de tekst wilde laten opvallen heb ik die op wit papier gestempeld, maar dit weer gemat op zwart glitterpapier, zodat het toch ook weer een beetje bij de achtergrond past. Hierna ben ik de ingekleurde stempelafdrukjes gaan plaatsen. Om nog wat meer glitters te hebben (te veel glitters bestaat niet, toch?!), heb ik de basiskaart wat kleiner gesneden, deze gemat op zilver glitterpapier en dit weer geplakt op een dubbele Raadhuis basiskaart.

En zie hier het eindresultaat!

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts