Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met wat inspiratie. De laatste tijd kijk ik weer veel op Pinterest en daar zag ik veel kaarten langs komen die ‘clean and simple’ (CAS) waren en waarbij waterverf of aquarel werd gebruikt. Een stijl die ik eigenlijk heel weinig doe, maar wel heel mooi vind. Vaak wordt hier met de hand een tekst bij geschreven. 
Mijn eerste probeersel was dan ook op die manier:

Ik vind mijn handschrift dus echt verschrikkelijk, haha. 
Dus ik besloot er wat stempelsets bij te pakken en aan de slag te gaan.

Voor de eerste twee kaarten maakte ik ‘vlekken’ op diverse plekken op het papier. Ik zorgde ervoor dat ik boven of onder die ‘vlekken’ ruimte overhield om een tekst te kunnen stempelen. 

Ik gebruikte trouwens de dubbele kaarten die je zo kant en klaar in de winkel kunt halen. 
Er zijn ook bijpassende enveloppen bij. Voor een beetje waterverf kun je deze kaarten prima gebruiken (als je heel veel water of mixed media gebruikt, dan zijn deze kaarten niet geschikt, maar wel goed te gebruiken als basis). Hierna liet ik dit even goed drogen. 

Ik nam een stempelset met bloemen en hield die boven een derde kaart om te kijken waar ik ongeveer de stempels zou willen stempelen. Vervolgens nam ik wat waterverf en bracht dit grofweg op die plekken aan. Ook dit liet ik weer drogen en toen het droog was, stempelde ik die stempels erop.

Daarna pakte ik de eerste twee kaarten, want die waren ondertussen droog. Ik pakte mijn 

Micron fineliners en gebruikte dit om bloemen en kerstballen te maken van die ‘vlekken’ die ik eerder schilderde. Zo ontstonden weer twee totaal andere kaarten. Een leuke stempel tekst en deze twee kaarten zijn ook klaar.

 

En zo heb ik op een redelijk snelle manier, 3 simpele kaarten gemaakt:

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben.
Creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts