In de duistere en intrigerende wereld van Bioshock is er één icoon dat onmiddellijk herkenbaar is voor fans: het Splicer Bunny masker. Dit kenmerkende masker, gedragen door de Splicers in de game, straalt een angstaanjagende charme uit met zijn combinatie van schattigheid en dreiging. Ben je geïntrigeerd door dit fascinerende stukje bioshock-looks wil je er zelf een maken? Nou, dan ben je met deze blog aan het juiste adres.

Stap 1: Het Pepakura Patroon

Het begint allemaal met het vinden van het juiste patroon. Gelukkig zijn er online bronnen waar je Pepakura-bestanden kunt vinden voor een verscheidenheid aan cosplay-items, waaronder het Splicer Bunny masker.

Via deze link kun je het patroon gratis downloaden en meteen aan de slag gaan.

Nadat je het patroon hebt gedownload, is het tijd om het uit te printen en in elkaar te zetten als een papieren mock-up.

Dit geeft je een idee van hoe het masker eruit zal zien en helpt je om te bepalen welke delen van het patroon gebogen moeten worden.

Stap 2: Overzetten op Foam

Met het papieren model als leidraad, is het tijd om over te stappen naar het echte werk: foam.

Gebruik het papieren masker als sjabloon om de vorm op het foam over te trekken. Let goed op eventuele buigingen of schuine sneden die nodig zijn om de juiste vorm te creëren.

Zodra alle stukken zijn uitgesneden, kunnen de twee helften van het masker worden geassembleerd en vervolgens aan elkaar worden bevestigd.

Je maakt hierbij gebruik van onze CF100 White 5mm dikte. En het verlijmen doet je met behulp van Wakol WF35

Stap 3: Verfijning en Detailwerk

Na het samenstellen van het masker is het tijd om het te verfijnen. Gebruik schuurpapier om eventuele ruwe randen glad te maken en geef het masker zijn kenmerkende vorm.

Vergeet niet om de rand van het masker te verhogen met een reepje 2 mm foam en ornamenten toe te voegen met behulp van dunnere 1 mm foam. Dit is allemaal foam uit de CF 100 serie.

Om ervoor te zorgen dat het masker zijn vorm behoudt, kun je de achterkant verstevigen met Worbla Kobra Cast.  Er zijn 3 belangrijke redenen waarom je in dit geval kiest voor Worbla Kobra Cast:

  1. Flexibiliteit en Sterkte: Kobra Cast is zeer flexibel wanneer verwarmd, maar wordt stevig en duurzaam zodra het afkoelt. Dit maakt het ideaal voor het maken van complexe vormen en structuren die zowel sterk als lichtgewicht zijn.
  2. Zelfklevend: Net als andere Worbla-producten heeft Kobra Cast zelfklevende eigenschappen wanneer het verwarmd is. Dit betekent dat je stukken gemakkelijk aan elkaar kunt hechten zonder extra lijm te gebruiken.
  3. Dun en Gedetailleerd: Kobra Cast is dunner dan veel andere thermoplasten, wat het ideaal maakt voor het maken van gedetailleerde en fijnere ontwerpen. Het kan strak om objecten heen gevormd worden voor een gladde afwerking.

Stap 4: Kleur en Afwerking

Nu komt het leuke gedeelte: het schilderen van het masker.

Maar voor dat je het masker kan schilderen is belangrijk dat je de foam heat sealt en daarna primed.

Voor dit project is gebruik gemaakt van de Hexflex Sealprime. Daarna is het masker geschilderd met een hybride acrylverf van Cadence.

Zodra de basislaag droog is, kun je de gouden ornamenten toevoegen met behulp van goudkleurige acrylverf.

Dit deel vereist wat geduld en precisie, maar het resultaat zal zeker de moeite waard zijn.

Stap 5: Het Eindresultaat

Na alle stappen te hebben doorlopen, is je eigen Splicer Bunny masker eindelijk klaar. Bewonder je creatie en wees trots op het feit dat je iets unieks en iconisch hebt gemaakt geïnspireerd op de wereld van Bioshock. Of je nu van plan bent om het te dragen op een cosplay-evenement of gewoon als decoratief stuk, dit masker zal zeker de aandacht trekken en bewondering oogsten van iedereen die het ziet.

Dit masker is gemaakt door DishyCrafts voor Foamtastic Crafts

Alle eventuele links in deze blog verwijzen direct door naar producten uit de webwinkel van Foamtastic Crafts.

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts