Hallo allemaal,


Dit blog gaat over kaarten die we allemaal niet graag maken maar wel altijd enorm worden gewaardeerd.

De spreuk, Samen is een groot gemis als samen er niet meer is …

Die vind ik zo prachtig dat ik daarmee een aantal condoleance kaarten heb gemaakt.
Nee, niet standaard zwart, wit,grijs, maar juist ook eens met een kleur. 

Want ook al is het een sombere gebeurtenis de herinneringen aan iemand brengen kleur…

Ik ben begonnen met een klein velletje mica (of een plastic zakje) en mijn Tombow ABT dual stiften. Die had ik al even niet gebruikt dus het was heerlijk daar weer eens mee te spelen.

Met de Tombow heb ik een beetje gekrabbeld op een zakje. Daarna heb ik er een beetje water opgespoten en het zakje dubbel gevouwen en weer open gevouwen. 

Als je het kleur voor kleur doet krijg je een beetje een spikkel effect.

Ik heb 3 varianten gemaakt, 1 met bruintinten, 1 met paars tinten en 1 met groentinten. 

En bij iedere achtergrond heb ik een grijs tint gebruikt. Door iedere keer tussendoor te drogen kun je een klein beetje laag over laag werken. 

Dat geeft een zacht resultaat. Door te werken met een zakje of mica velletje kun je er door heen kijken en goed zien waar je de kleur gaat toevoegen. 
(deze techniek gebruik ik heel veel met inkten, Gelatos en dus ook met Tombows.)

Na het maken van de achtergrond heb ik een open roos op de kaarten gestempeld. Deze heb ik daarna opgewerkt met de grijze kleur uit de achtergrond. Dit heb ik gedaan door de randen van de blaadjes aan te zetten en dan met de blender pen de kleur te vervagen.

      

Daarna heb ik dit op een antaciet grijze kaart van linnenkarton geplakt.
De tekst is gestempeld op hetzelfde aquarelpapier dat ik heb gebruikt voor de achtergrond.
De tekst hebt ik gemat op antraciet grijs linnenkarton. Natuurlijk heb ik bij de kaarten passende enveloppen gemaakt van antraciet grijs linnenkarton.


Ik heb nog 2 andere vairanten gemaakt. Met een andere stempel en door de kleuren gezamenlijk op de sheets te krabbelen en dan nat te sprayen. Doordat de Tombow een aquarelmarker is gaan de kleuren allemaal reageren en mengen ze ook een beetje. Nadat ik dit had aangebracht heb ik nog wat extra grijs toegevoegd, bijvoorbeeld langs de randen. Op de achtergrond weer een stempel van een bloem. Dit keer in donkergrijs gestempeld. 

Dat maakt de kaarten in totaliteit wat donkerder.
De tekst heb ik hetzelfde gehouden omdat ik dit zo prachtig en toepasselijk vind voor dit type kaarten.

Ik hoop ze voorlopig niet nodig te hebben om te versturen maar juist een condoleance kaart met liefde en zorg gemaakt wordt zeer gewaardeerd. Dus wie weet waag jij je er ook een keer aan… Ik hoop jullie mooie voorbeelden onder het blog te zien… dat inspireert altijd zo.


Liefs Mo

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts