Ik had de Space-lijn van Carla Creaties al een tijdje in huis. Ik wilde er een kaartje mee maken, maar was er nog niet helemaal over uit wat ik hiervoor als achtergrond zou gaan gebruiken. Ik heb besloten om zelf een achtergrond te gaan maken en heb hiervoor mijn Gelatos gebruikt. 

Met de Gelatos heb ik op mijn Aquarelpapier ingekleurd. Ik gebruik graag dit aquarelpapier, al is er bij deze achtergrond helemaal geen water aan te pas gekomen. Ik vind de structuur van aquarelpapier mooi, dus ik gebruik het ook vaak zonder daadwerkelijk water te gaan gebruiken. Ik heb het papier gewoon random ingekleurd en de kleuren door elkaar geplaats, wel bewust in strepen in dezelfde richting. Met een make-up sponsje heb ik de strepen wat in elkaar over laten lopen. Daarna wilde ik sterren op de achtergrond en daarvoor heb ik het stencil gebruikt dat bij deze lijn hoort. Ik heb Versamark over het stencil heen gesmeerd en heb vervolgens Wow! embossingpoeder erover gestrooid. Wat ik in eerste instantie heel dom van mezelf vond is dat ik ben vergeten om mijn papier eerst te behandelen met mijn anti-statisch kussentje. De Gelatos zijn een beetje vettig en daar plakt het embossingpoeder dus een beetje in. Ik zat eigenlijk te balen, omdat ik zag dat er embossingpoeder zat op plaatsen waar ik het niet wilde, maar nadat ik de poeder met mijn heattool gesmolten had, zag ik dat dit eigenlijk een heel leuk effect geeft. 

Ik heb verschillende stempeltjes uit de lijn gestempeld met Versafine op aquarelpapier en heb deze ingekleurd met mijn aquarelpotloden. Ik heb deze op het achtergrondje geplakt en heb hiervoor lijm en verschillende diktes Foamtape gebruikt. 

Toen ik het kaartje op mijn blauwe basiskaart, van cardstok, wilde plakken, vond ik de overgang van de achtergrond naar het donkere papier te groot. Ik heb er daarom nog vellum achtergeplakt. 

Ik vind het een heel leuk kaartje geworden, maar wilde eigenlijk na het strooien van het embossingpoeder stoppen, omdat ik dacht dat ik de achtergrond verpest had. Nooit stoppen dus…. je weet namelijk nooit wat voor moois er (onbedoeld) verder nog ontstaat! 


Liefs,
Linda


Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts