Hallo allemaal,

Hier ben ik weer met een project om jullie te inspireren. Een december daily wordt al heel lang gemaakt en ik zie het ieder jaar weer voorbij komen op facebook.

Ooit, een aantal jaar geleden, heb ik ook mee gedaan met de workshop hierover. Dat album staat nu nog steeds in de kast om af te maken 😉 Haha. 

Het idee van een album met foto’s uit de maand december, vindt ik wel heel tof. Nu dus een manier zoeken die voor mijn makkelijk en goed te doen is!

Ik besloot al snel dat ik wilde werken in een planner (dan kan ik de pagina’s gewoon los halen en versieren naar eigen inzicht en ik kan de pagina’s ook zelf maken van designpapier). 

Daarnaast wilde ik voor iedere dag 1 pagina met daarop de mogelijkheid voor 1 foto. Ook wilde ik het zo simpel mogelijk houden zonder heel veel technieken en producten erbij te betrekken zodat het ook behapbaar blijft. En het liefste wilde ik het album klaar hebben voordat de decembermaand begon, zodat ik alleen de foto’s nog toe hoefde te voegen. Kleine spoiler: dat laatste is niet gelukt 😉 
Maar ik was al wel heel ver en as we speak, maak ik de pagina’s van de laatste 3 dagen.

Nu ik mijn ‘eisen’ op een rijtje had, ging ik aan de slag. Als eerste de materialen zoeken: een oude planner (eigen voorraad), stempels van carla creaties, crafty paper van dutch doobadoo, paper art van dutch doobadoo en een diy block van studio light. Niet alles is meer op voorraad, maar je kunt dit natuurlijk maken met elk papierblok wat je mooi vindt. Vele merken hebben tegenwoordig een mooi compleet papierblok waarbij je ook plaatjes vindt die je leuk kan uitknippen en gebruiken op een pagina.

Omdat het een december daily is, maakte ik met mijn silhouette de nummers van de dagen. 

Ik sneed dit uit wit kraftpapier. Natuurlijk had ik ook stempels of stansen hiervoor kunnen gebruiken!

Ik begon met het snijden van de pagina’s. Om het dus makkelijk te maken, sneed ik de pagina’s allemaal op hetzelfde formaat. Om eenheid te creëren (ik gebruik toch verschillende papieren), besloot ik alle pagina’s te voorzien van zwarte distress inkt aan de rand en met behulp van een reinforcement pons, maakte ik zwarte reinforcers voor op de pagina. Ik versierde de pagina’s met behulp van stempels en plaatjes die bij de papierblokken zaten. Hier de pagina’s van Sinterklaas:

 

Volgende maand kom ik bij jullie terug met de overige pagina’s!
Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts