Hallo allemaal,

Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik een groot fan ben van de Distress oxide inkten! 

De laatste jaren komen er ook steeds weer wat nieuwe kleuren bij en ook die hebben weer een hoog heb-gehalte (voor mij dan). Wat voor mij soms nog wel lastig is, of een uitdaging, is om leuke kleurencombinaties te maken met die kleuren. Ik heb mijn vaste combinaties die ik erg mooi vind, maar vooral met de nieuwere kleuren, is het soms even goed kijken of zoeken. 
Op internet zijn natuurlijk volop ideeën te vinden van leuke kleuren combinaties. Één van de designers die ik graag volg is Kristina Werner. Zij is te volgen op onder andere Pinterest en Instagram. 
Daar maakt ze mooie kleurencombinaties met de oxide inkten.

Ik ben me er eens in gaan verdiepen en heb bekeken welke kleurencombinaties zij maakt. Ik heb niet alle oxide inkten (helaas, de geldboom heb ik nog niet gevonden), maar wel kleuren die in de buurt komen. Ik besloot daarom om mijn eigen kleurenwaaier te maken met de oxide inkten die ik wel heb. 

Ik begon met de nieuwste kleuren en vooral geïnspireerd op Kristina Werner, maar daarna ging ik lekker los en maakte mijn eigen combinaties!

Voor mijn kleurenwaaier gebruikte ik de volgende materialen:

 Schut papier 120 gram (160 was wellicht iets fijner geweest omdat dit steviger is)
label pons
reinforcement pons
Distress oxide inkten (natuurlijk!)
blending tools
blending foams
snijapparaat
boekbindring

Ik heb de a4 vellen van schut over de helft gesneden (4 1/8 inch) en vervolgens steeds 2,5 inch breed. Je kunt dan 8 labels uit 1 vel halen. Ieder strookje ponste ik tot een label. Vervolgens gebruikte ik 3 kleuren inkt per label en schreef op de achterkant welke kleuren ik gebruikt had. 
Met een reinforcement verstevigde ik het gaatje van de label en tot slot kon alles aan een boekbindring.

Je zult merken dat de oxide inkten heel fijn blenden. Dit is wat vettige inkt en hoe meer inkt er op je foam zit, hoe makkelijker het blend. Ik heb ook de halfronde foams getest (naast de platte die ik al had) en merkte dat je hiermee een mooiere aanzet krijgt (zonder harde streep).

Hieronder een aantal van mijn favoriete combinaties:

Uiteindelijk koos ik 2 kleurencombinaties waarmee ik een kaart ging maken. Ik maakte 2 dezelfde kaarten alleen dan dus met een verschillende kleurencombinatie. Hiervoor stempelde ik met Versamark stempels en strooide hier witte embossingpoeder op. Dit verhitte ik en vervolgens ging ik aan de slag met de inkten. Hierna maakte ik met een heel licht vochtig doekje het embossingpoeder ‘schoon’. Het wordt dan weer mooi wit, de inkt wrijf je er dan af. 
Met een leuke cutting die van Card deco maakte ik de kaart af. 
Wat Nuvo glitter drops en toen had ik heel simpel en snel 2 leuke kaarten!

Ik hoop jullie weer geïnspireerd te hebben! Tot een volgende keer.
Met creatieve groet,

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts