Hoi hoi, 

Ik ben dit keer aan de slag gegaan met een alfabetstans van Craft Emotions. Ik ben dol op teksten op kaartjes en lay outs. Het leuke van gestanste teksten is dat ze van je papier af lijken te springen en ik laat je vandaag zien dat je dat effect nog kan vergroten. We hebben leuke Tekststansen in onze winkel en webshop, maar soms wil je natuurlijk een eigen tekst maken. Daarvoor zijn alfabetstansen een superoplossing. Je personaliseert hiermee ieder projectje.  Ik gebruikte deze leuke stans van CraftEmotions. Wat een leuk speels lettertype! 

De letters van deze stans kunnen niet los van elkaar, maar dat is geen probleem (zo kun je ook geen letters kwijtraken!). Je draait de stans een aantal keren door je stansapparaat, gebruikt de letters die je nodig hebt en de andere letters verzamel je in een bakje of bijvoorbeeld een sorteerdoos. Ik heb een fijne berg letters gestanst…. heerlijk rustgevend 😀! Je kunt dit natuurlijk ook een keertje doen met je restjes cardstock of designpapier. Dat ruimt je restjesbak ook weer een keertje op! 

Als je stansen op je projecten gebruikt, dan lijken deze een beetje uit je papier te springen. Logisch natuurlijk, want (anders dan met een stempel) vormen ze een extra laag, dus dimensie op je papier. Ik vind het leuk als er echt nog wat meer diepte in mijn projecten komt en dus heb ik op de kaartjes die ik vandaag aan je laat zien de letters nog wat opgehoopt. Nu gebruik ik normaal gesproken veel foamtape op mijn projecten, bijvoorbeeld om stempelafdrukjes op te plakken, maar met letters en teksten is dat niet zo handig. Daar zijn de letters namelijk te dun voor en bovendien is het niet zo mooi. De oplossing is simpel! Plak gewoon meer laagjes op elkaar! Op de kaartjes die je hier ziet heb ik 4 letters op elkaar geplakt. Om de letters nog wat meer op te laten vallen heb ik gekozen voor 3 witte laagjes met een zwarte toplaag. Dat ziet er echt super uit! 

Ik heb de letters op elkaar geplakt met een Zig 2 Way lijmpen. Deze zijn echt ideaal voor dit werkje, want je kunt de lijm dun opsmeren (dus geen geknoei), maar hij blijft ook lang genoeg nat om de letters goed boven op elkaar te schuiven (het lukt namelijk nooit in één keer om ze precies op elkaar te plakken”. Ik gebruik deze lijmpennen ook vaak om stansjes of kleine embellishments op mijn projecten te plakken. 

Het kaartje voor Thom (een vriendje van mijn zoon die vandaag jarig is en dit kaartje dus zometeen in zijn brievenbus gaat vinden 🎉) is een tri-fold kaartje, dat als een soort harmonica uitvouwt. Ik heb er basis cardstock voor gebruikt en een 6×6 paper pad van Echo Park: A Magical Place (een echte aanrader voor Disney fans!). Om het kaartje mooi bij elkaar te houden, heb ik er een band omheen gemaakt, die je er vanaf kunt schuiven. De letters op het kaartje heb ik nog bewerkt met een transparante glitterpen. 

Het tweede kaartje dat ik je wil laten zien is een simpel kaartje, waarbij je kunt zien dat je met weinig materialen toch echt iets tofs kunt maken. Ik heb een enkele basiskaart van Raadhuis bewerkt met Distress Oxide inkt en daarna het kaartje nat gesprayd. Deze kaartjes zijn heel fijn om met inkt te bewerken. Met mijn heattool heb ik het papier weer gedroogd (als het opkrult, kun je aan de achterkant drogen, dan trekt het papier weer recht). Ook op dit kaartje heb ik de letters 4 dik geplakt: 3 witte lagen en een zwarte toplaag. Om het kaartje af te maken heb ik er sequins opgeplakt en daarna heb ik de basiskaart op een dubbele basiskaart van Raadhuis geplakt. 

Bedankt voor het lezen van mijn berichtje! 
Liefs, 
Linda

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts