Een klein baby’tje op komst…, Een mooie reden om een kaartje te sturen, dat is dan natuurlijk hartstikke leuk 
en voor de ontvangers nog leuker!

Natuurlijk kun je voor allerlei gelegenheden een kaartje maken. Voor dit kaartje wat ik nu gemaakt heb, heb ik gekozen om eerst een achtergrondje te maken en toen dat goed droog was er daarna op te handletteren.

Hieronder een kort stappenplannetje van hoe ik het kaartje heb gemaakt!

Op de eerste foto zie je diverse materialen die ik heb gebruikt;

Ik gebruik het fijne aquarelpapier van WaterArt, heerlijke Tombow ABT Dual brushpennen (geellicht roze en een soort heel licht oranje, nummer 910), Tombow brushpen Fudoneske zwart,  fineliner (de Pitt Artist XS, vergeten op de foto te zetten) en een Nuvo Waterbrush.


Om een leuke achtergrond te krijgen kun je met meerdere kleuren Tombow ABT Dual brushpen even krassen op een gladde ondergrond. Ik heb hier gekozen om alleen de gele kleur te gebruiken als achtergrond om het rustig te houden. 


Als je met je brushpen op een gladde ondergrond hebt gekrast, kun je dit een beetje nat maken met je waterbrush of water en een penseeltje. Ik werk hier met mijn waterbrush van Nuvo, dat werkt erg fijn. Daarna ben ik de kleur met mijn waterbrush gaan oppakken en gaan verdelen op mijn dubbel gevouwen kaartje. Ik wilde niet precies een bepaalde vorm achtergrond, maar daar kun je natuurlijk wel voor kiezen. Ik wilde graag dat het een beetje rechte achtergrond zou worden, maar niet te precies.

Toen ik daarmee klaar was, heb ik de kaart echt even een tijdje goed laten drogen. Om krom trekken te voorkomen, kun je hem even onder een grote stapel boeken leggen bijvoorbeeld, eventueel tussen wat keukenpapier zodat het niet af geeft. Doe dat op tijd, anders is het lastiger de kaart weer recht te krijgen.

Nadat de kaart goed droog was, ben ik de tekst erop gaan schrijven met Pitt Artist XS fineliner en de Tombow Fudoneske. En zie hier het resultaat!

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om ook lekker aan de slag te gaan met het uit proberen van het maken van mooie achtergrondjes en leuke kaartjes! Veel plezier!

Groetjes,

Andrea

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts