Hallo allemaal,

Deze keer ben ik bij jullie terug met een Travel journal boekje die ik heb gepimpt.

Ik zag dit idee op het youtube kanaal van Piatek, een super leuk Pools merk designpapier. 

Daar hadden ze een Travel journal (van hun eigen merk) verwerkt tot een leuk fotoboekje. 
Het leuke was dat ze de pagina’s hadden versneden en daarna beplakt met designpapier. 
Hun hadden ook nog pockets gemaakt, dat heb ik bij mijn versie achterwege gelaten. 
Ik vond dit zo’n leuk idee, dat ik voor jullie ter inspiratie dit boekje heb gemaakt. 
Maar kijk ook gerust eens op hun YouTube kanaal, daar is ook veel leuks te vinden.

Ik heb een Travel journal van Piatek zelf gepakt, deze wel te verstaan. Zo’n boekje bestaan uit 10 pagina’s. Dit kun je natuurlijk opleuken met inkten, stempels of journaling (verhaaltjes over bijvoorbeeld een reis, maar ook over alledaagse dingen), maar je kan er ook een fotoalbum van maken. Ik ben begonnen met het versnijden van een aantal pagina’s. Elke pagina is 11 x 21 cm groot. Ik heb een paar pagina’s over de helft gesneden (waardoor je 2 pagina’s van 11 x 10,5 cm krijgt) en in drie gelijke delen (11 x 7 cm). Hier kan je natuurlijk mee spelen door verschillende afmetingen te maken. Daarna heb ik mijn designpapier, Rosy cosy lijn van Piatek, gesneden. 

Ik heb de grote vellen gesneden in stukken van 10,5 bij 20 cm. Op die manier kon ik mooi een bladzijde ermee beplakken. Deze grotere stukken kon ik dan nog kleiner snijden voor de kleine pagina’s. Uiteindelijk heb ik ongeveer 6 designvellen en een stuk kraft papier gebruikt. Ik heb alleen met het papier gewerkt (dus niet met de stickers). In het pakket van de 12×12 vellen, zit ook een vel dat je kunt verknippen omdat hier allemaal kleine afbeeldingen op staan. 

Nadat ik alle pagina’s heb beplakt (inclusief de binnenkant van de kaft), ben ik de pagina’s gaan aankleden. Hiervoor heb ik de reststukjes papier gebruikt, de geknipte afbeeldingen van dezelfde lijn en twee Stickerboeken van Tim Holtz met teksten. Omdat ik de foto’s op dat moment nog niet had en om een mooie eenheid te krijgen, heb ik op de plekken waar ik dit wilde, een witte ‘fotomat’ aangebracht. Op deze fotomat kon ik mooi een foto plakken die dan net iets kleiner was. Voordeel: de foto springt er meer uit en er komt een eenheid doordat iedere foto een mooi wit randje er omheen heeft. Ik gebruikte hier die handige nieuwe witte kaartjes voor. Eigenlijk zijn deze bedoeld als kaart, maar omdat ze mooi glad zijn, vind ik ze hier ook ideaal voor.

Zoals je ziet, heb je zo al een leuk boekje. Ook leuk om cadeau te geven zodat iemand 

hier zijn of haar eigen foto’s in kan doen!
De foto’s heb ik dus geprint en op maat gesneden en opgeplakt. 
Hieronder zie je het resultaat:

In totaal heb ik 21 foto’s verwerkt in dit boekje, maar dat hadden er makkelijk meer kunnen zijn. Uiteindelijk heb ik de voorkant ook nog wat versierd door uit geponste sterren en wat stroken van het designpapier te plakken.

 Eerlijk is eerlijk: het is een dik boekje geworden, maar wel super leuk om eens doorheen te bladeren. De boekjes van Piatek zijn ook helemaal niet duur, 
dus ook echt leuk om als cadeau voor iemand te maken. 
Ik hoop jullie geïnspireerd te hebben en ga snel weer verder, 
ik heb namelijk een leuke pre-order binnen gekregen 😉 
Creatieve groet,
#befoamtastic

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts