Je wilt rekening houden met verschillende factoren;
De uitstraling van de winkel.
De doelgroep van de winkel.
De doelgroep die cosplayed / nieuws is / wilt gaan cosplayen.
En een beetje eigen inbreng.
Het heeft daarom ook een tijd geduurd voordat ik een knoop doorgehakt had van wat ik voor de etalagepop wilde maken. Ik merk dat ik altijd ambitieus ben en vaak voor iets HEEL groots wil gaan, maar Died zei dat je het ook wel wat compact wilt houden omdat mensen waarschijnlijk om de pop heen willen lopen. Tevens is dit Truus, en Truus gaat mee naar evenementen. Toen we Truus net in huis gehaald hadden, deed COVID-19 net zijn intrede in Nederland, en kwam alles stil te liggen. Ook mijn motivatie om met haar aan de slag te gaan.
Uiteindelijk had ik verschillende (vooral stoere) voorbeelden van karakters uit spellen verzameld en mijn vriend Died er eentje uit laten kiezen. Hij vond (het hierboven linker plaatje) de Barbarian enorm bij mij passen, ik geef hem geen ongelijk, ik had het zo voor mijzelf gemaakt…
Ik wilde vooral de focus leggen op het bouwen met dingen die in de winkel verkrijgbaar zijn. Daarom heb ik er expres voor gekozen niet té veel bont toe te voegen en andere stof om het nog meer op te bulken. Truus is namelijk een dun grietje, wat eigenlijk niet zo heel goed in de rol van Barbarian thuis hoort. (Ergens wel grappig juist).
Ik ben wel iemand die snel van het referentie-plaatje afstapt. De schouders zijn anders qua vorm en op de benen heb ik wat meer eigen designs losgelaten wat meer bij de ‘maat’ van de paspop past. (Dit is mijn tik, ik wil nooit een exact kopie maken 😉
10MM EVA foam: – de basis van de schouder stukken
5 MM EVA foam: – de basis voor de overige armor delen
– de details op de overige armor delen
– de basis van de horns op de helm
Foamclay: – de bruine/ ivoorgekleurde hoorntjes op het borststuk
– de hoorns op de pols stukken
– op de randen van de hoorns op de helm
– de details op de dijstukken/ heupen
Papier Leer: – onder de lendendoek
Wakol contact lijm (huismerk Foamtastisch)
Seal primer en Poly-Props
Vernis Spray van Montana
Acrylverf van Plus
Airbrush verf
Klikgespen (om de schouders mee vast te zetten aan het borstplaat)
Klittenband (om het borstplaat mee dicht te krijgen)
Elastiek (om de scheenbeschermer en dijbeschermer mee op zijn plek te houden)
Overige gebruikte materialen:
Stof (lendendoek)
(NEP) Bont (rondom armor delen)
Tips:
– Heat-seal je foam voordat je het gaat primen/verven. Foam heeft van zichzelf vaak nog een absorptie-kracht waardoor je verf niet gelijk goed blijft zitten. Hiermee voorkom je onnodig veel gebruik van verf (Lekker besparend ;-)!)
– Moet je foam in een bepaalde manier buigen? Gebruik je Heating-tool! Je zal verbaasd zijn hoe goed je kan ‘heat shapen’. Door te shapen kan je de spanning op de foam verminderen als je dit vervolgens wilt lijmen, zoals iets wat om je pols moet.
– Draag je je armor veel buiten? Seal het! Dit voorkom dat je verfdetails eraf lopen als er een spontane regenbui plaatsvindt.
Uitgelichte berichten
woensdag 24 december 2024
zondag 24 november 2024
zaterdag 24 september 2024