SculturePro van Clay World is een plasticine modelleer klei die nooit opdroogt of uithardt en is herbruikbaar. Het is daarom uiterst geschrikt voor het maken van special effect protheses, masters, of proefmodellen. De klei is Sulfiet-vrij en niet giftig.

De klei is verpakt in harde blokken en is terracotta gekleurd. Om er mee te kunnen boetseren moet de klei opgewarmd worden. De soft variant kan met de handen opgewarmd worden, en de medium en hard door het 10 seconde in de magnetron te doen. De klei kan zover verwarmt worden dat het smelt tot een gesmolten chocolade consistentie. Hij kan dan gegoten worden in mallen. 

Pas wel op! In de magnetron word de klei vanuit het midden eerst verwarmd. Het kan daarom lijken alsof hij niet (volledig) gesmolten is, maar wanneer je de klei beetpakt kan hij zacht van binnen zijn en dus erg heet!

Wanneer de klei zacht is kan je er gelijk mee boetseren. Dit kan je doen op een gladde ondergrond. Ik gebruikte een gips afgietsel van mijn eigen gezicht om een prosthetic te maken. De klei die ik mocht testen was echter de soft variant, en voor mallen is de medium of hard beter geschrikt omdat deze makkelijker uit de mal te verwijderen is.

 

Tijdens het boetseren kan je vingers of boetseergereedschap gebruiken. De klei kan goed verplaats worden en brokkelt niet. Bij de medium en hard kan je een haardroger of heatgun gebruiken om de klei zacht te maken wanneer de wrijving van je vingers niet warm genoeg is. Door middel van hitte kan je ook het oppervlak glad maken.

Met aansteker vloeistof en een penseel kan de klei glad gestreken worden. Dit kan wel sommige details verwijderen.

Het model is af! Met Worbla Deco Art heb ik tanden gemaakt. Deze verwijder ik voordat ik een mal maak. Mallen kunnen gemaakt worden van siliconen, alginaat of gips!

Doordat ik de soft had gebruikt bleef er veel aan de mal plakken. Met een tandenborstel en alcohol kon ik het grote deel eruit borstelen. Daarom raad ik de soft niet aan voor dit soort projecten. 
De soft zou echter wel geschrikt zijn voor modelleren met een ijzerdraad geraamte omdat de soft goed vormbaar en soepel blijft om het geraamte te positioneren tijdens het modelleren. 

Laat een berichtje achter:


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Related Posts